pondělí 19. března 2018

Mistrovství ČR (12)

Hey there,
jdu zase trochu s křížkem po funuse, ale na to si už asi všichni zvykli.

Minulý týden v neděli proběhlo v Plzni Mistrovství republiky. Samozřejmě už podle nových pravidel, takže na mě čekala šedesátka jak se patří. Abych byla upřímná, dost dobře si na to zvykám a snad mi to vyhovuje i víc než ta čtyřicítka. Člověk má víc času se projevit, víc možností to zachránit :D
Stejně jako na každé závody se i na republiku posílá přihláška, ale tady se posílají dva nejlepší výsledky (+ kde jste je nastříleli a jak se jmenovala ta soutěž, aby to bylo dohledatelné), stanoví se nějaká spodní hranice a pokud jsou vaše výsledky pod ní, na republiku se nedostanete.
Před samotným závodem probíhá tzv. "přejímka", kde se kontroluje zda vaše zbraň, rukavice, boty a kabát vyhovují stanoveným pravidlům. To znamená hlavně váha zbraně a velikost kabátu. Kabát nesmíme mít menší, protože jinak nám údajně poskytoval větší oporu než ostatním. Nevím co je na tom pravdy, ale pravidla jsou pravidla a přejímkou projít musíte, jinak vás nepustí do závodu (na přejímce se vyplňuje papír, který si vložíte do desek k číslu a na stavu pak rozhodčí kontroluje jestli ho máte s podpisy všech rozhodčích z přejímky).
Co se týče kabátu, má rozhodčí takové ... no jako kleště to rozhodně nevypadá, ale nevím jak jinak to popsat, prostě takový háček, kterým kontroluje o kolik se překryjí knoflíkové dirky s knoflíky, musí to být minimálně 7 cm.

Samotný závod pak probíhá úplně stejně jako ostatní závody, jen se mu ve výsledku přikládá větší váha. Výsledek z jedné republiky pak můžete použít na další republiku.
A ano, každá skupina dlouhých zbraní má svou republiku. Vzduchovka zvlášt a malorážka zvlášť. Malorážková republika je na začátku září.

Popravdě řečeno, letos to vypadalo jako když něco viselo ve vzduchu. Nejenom, že se to nepovedlo v podstatě nikomu od nás (až na jednu výjimku), ale vlastně skoro nikomu. Asi nějaké erupce na slunci 😏
TTYL
Adel

Žádné komentáře:

Okomentovat